Pravila uporabe

Dobrodošli na spletnem mestu ESEF.si, katerega lastnik je podjetje ADD d.o.o. (v nadaljevanju ADD). ADD je specializiran ponudnik za podporo pri implementaciji ESEF poročanja. Na slovenskem trgu združujemo uporabnike informacijske rešitve IRIS Carbon. Za potrebe obveščanja in izmenjavo mnenj smo pripravili spletno mesto na katerem združujemo vse ključne informacije: novosti in zakonodajo, video gradiva, nasveti in dobre prakse, Q&A in obveščanja uporabnikov o dejavnostih in storitvah ADD.

Z uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali pogoje uporabe, da jih razumete, se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate. Priporočamo vam, da vsebino v nadaljevanju skrbno preberete.

 

Podatki o lastniku spletnega mesta:

ADD d.o.o.

Tbilisijska ulica 85

1000 Ljubljana

ID za DDV: SI 34228128

Matična številka: 5673500000

Za informacije in pojasnila smo na voljo na esef@add.si ali na telefonski številki +386 (0)1 479 00 11.

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu www.esef.si.
Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja ADD in je informativne narave.

Vstop v katerokoli področje spletnega mesta ESEF.si pomeni, da se strinjate z vsemi omejitvami in pogoji, navedenimi tukaj. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da na te strani ne vstopate. Priporočamo vam, da občasno obiščete našo stran in ponovno pregledate veljavne pogoje uporabe, saj so ti pravno obvezujoči.

Uradne, pravno-formalne informacije o družbi ter o poslovanju družbe se lahko razlikujejo od informacij na spletnem mestu družbe.

Omejitev odgovornosti

ADD se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati najbolj točne in najnovejše podatke na svojih straneh, vendar uporabnike spletnih strani opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. ADD si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino teh spletnih strani.

Niti ADD niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, zato ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Na spletni strani ADD obstajajo tudi povezave na druge spletne strani, ki niso v povezavi z ADD. ADD ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe, objavljene na spletnem mestu (besedila, fotografije, skice, zemljevidi in načrti, računalniški programi) so predmet avtorske zaščite po Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah(Uradni list RS, št. 21/1995 s spremembami). Uporabljajo se lahko izključno za izobraževalne in nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorski ali drugih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir naveden ADD.

ADD si pridržuje pravico, da kadar koli in kakor koli, delno ali v celoti spremeni, dodaja ali odstrani vsebine, objavljene na tej spletni strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Varovanje zasebnosti

ADD se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali za druge namene ter jih ne bomo brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Z namenom zagotavljanja boljšega delovanja spletnega mesta se uporabljajo »piškotki«.

»Piškotki« so delci informacij, ki omogočajo delovanje storitev in lahko olajšajo morebitno poznejšo uporabo.

 

 

Pravila uporabe FORUM-a

Cilji in namen

Zagotoviti spletno platformo za registrirane uporabnike in goste ESEF.si foruma (v nadaljevanju »forum«), ki dajejo in prejemajo nasvete, izmenjujejo informacije, ki so na kakršen koli način povezani z ESEF poročanjem.

Forumske smernice

Za vprašanja na forumu uporabite novo temo in ne sprašujte v že obstoječih temah, če se le-to ne nanaša na izvirno tematiko avtorja teme

Uporabljajte opisne naslove tem in ne npr. “Pomoč – nujno!” ali “Mi lahko pomagate…”, saj boste z dobrim opisom naslova teme dobili večjo možnost za odgovor

Ne pišite naslovov tem ali celotnih objav z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI ali povečanem besedilu. Velike tiskane črke ali veliko besedilo se lahko uporabljajo za posamezne besede ali besedne zveze za poudarjanje besedila ali kratic, vendar je običajno dovolj, da za takšne namene uporabite ležeče in/ali krepko. Uporaba velikih tiskanih črk v besedilu se šteje za “kričanje”, veliko besedilo pa povzroča težave za kogar koli, ki bere besedilo na mobilnem zaslonu.

Uporabite forumski iskalnik preden objavite novo temo.

Splošna pravila

Ponudnik storitev te spletne strani ni odgovoren za vsebino, ki jo objavi uporabnik. Objavljena vsebina predstavlja zgolj mnenje avtorja prispevka.

Strinjate se, da spletne strani ne boste uporabljali z namenom objavljanja ali preusmerjanja na vsebino, ki je obrekljiva, žaljiva, sovražna, grozilna, spam, verjetno žaljiva, vsebuje vsebino za odrasle ali sporno vsebino, vsebuje osebne podatke drugih oseb, krši avtorske pravice, spodbuja nezakonite dejavnosti ali kako drugače krši katerikoli zakon.

Vsa vsebina, ki jo objavite ali naložite na spletno stran, je lahko pregledana s strani ADD. Vsa vsebina, ki jo objavite ali naložite na spletno stran, je lahko posredovana zunanjim storitvam za pregledovanje pristnosti (vključuje, vendar ni omejeno na le-to, storitev spam preverjanja). Ne objavite vsebine za katero menite, da je zasebna ali zaupna.

Pridržujemo si pravico za odstranitev ali spremembo katerekoli vsebine, ki jo objavite, iz kateregakoli razloga brez obrazložitve. Prošnje za odstranitev ali spremembo vsebine bomo v ADD upoštevali po lastni presoji. Pridržujemo si pravico do ukrepanja do kateregakoli računa na spletni strani v vsakem trenutku.

Uporabniki ADD-ju dovoljujejo izključno, trajno, nepreklicno in neomejeno licenco za uporabo, objavljanje ali ponovno objavljanje vaših vsebin v povezavi s to spletno stranjo. Obdržali boste vse avtorske pravice za vašo vsebino.

Uporabniki objave pišejo v slovenščini in se trudijo v največji meri uporabljati pravilno črkovanje in slovnico.

Ena beseda ali kratka nesmiselna objava bo odstranjena.

Na forumu ni dovoljeno ponujati, objavljati, prodajati ali objavljati povezav na nezakonite kopije gradiv, ki so sicer zaščitena z avtorskimi pravicami.

Na forum ni dovoljeno dodati avdio/video datotek iz drugih strani, razen če to mesto posebej in pravno dovoljuje povezovanje ali deljenje vsebin.

Na forumu ni dovoljeno objavljanje e-poštnih naslovov, ne glede na to, ali je to vaš lasten ali od kogarkoli drugega. Lahko se objavijo e-poštni naslovi, ki so javno dostopni, npr. javni zavodi, ministrstva ipd.

Na forumu ni dovoljeno objavljati zasebne korespondence (e-poštna sporočila, osebna forumska in druga sporočila) brez dovoljenja druge stranke.

Na forumu ni dovoljeno žaliti drugih uporabnikov ali skrbnikov foruma.

Na forumu v zadevi teme ni dovoljeno uporabljati posebnih znakov (npr. zvezdic itd.), da bi opozorili na svoje objave.

Registrirajte se samo z enim uporabniškim imenom. Če ste registrirali več uporabniških računov, kontaktirajte administratorja na esef@add.si, da ostale račune odstrani.

Ni dovoljeno javno razpravljati o kakršnih koli izbrisih objav, disciplinskih odločitvah, blokiranju računa ali drugih ukrepih moderatorjev ali administratorjev. Vse ugovore ali pritožbe je potrebno nasloviti moderatorju ali administratorju preko osebnih sporočil ali na esef@add.si.

Ne smete objaviti istega sporočila na več kot enem forumu za razpravo.

Vsa vsebina prispevkov na forumu izraža poglede in mnenja posameznih avtorjev prispevkov (forumska sporočila, gradivo, profil ipd.) in ne skrbnikov foruma – podjetje ADD. Skrbniki foruma ne nosijo nikakršne odgovornosti za vsebino in nasvete, ki jih objavljajo posamezni uporabniki, drugi avtorji vsebin ali vsebino, ki je dosegljiva preko povezav na forumu na tretje strani.

Izbris uporabniškega imena in objav ni možen, če ste v forumu že sodelovali z vašimi objavami. Na vaše objave so odgovarjali in jih citirali drugi uporabniki in so tako postale del objav drugih uporabnikov in tako predstavljajo smiselno celoto teme v kateri so objavljene. Izbrišejo oz. anonimizirajo se lahko vsi vaši osebni podatki (profil, e-mail, IP naslovi).

Oglaševanje/trženje

Na forumi ni dovoljeno objavljati nobenega poslovnega ali izobraževalnega tržnega gradiva brez predhodnega dovoljenja ADD.

Vsako trženje, ki se šteje za t.i. “off topic”, je brezpredmetno ali presega uporabne informacije v okviru teme na forumu, bo odstranjeno.

Vaše uporabniško ime ne more biti URL spletnega mesta ali e-poštni naslov.

Ne pišite uporabnikom prek osebnih sporočil za poslovne namene, razen če so sami izrazili zanimanje prek foruma. Uporabniki, ki to počnejo, bodo izključeni in blokirani. Vsakdo, ki prejme takšno sporočilo, mora le-to prijaviti administratorju na esef@add.si

Kakršnokoli oglaševanje s strani uporabnikov na spletišču Forum ni dovoljeno (npr. prodaja zapiskov, ponujanje zapiskov preko zasebnega kontakta). Namesto tega vzpodbujamo deljenje zapiskov, nasvetov in dobrih praks na forumu, kjer je vsebina dostopna vsem uporabnikom.

Odgovornost

Informacije, katerih objavo na strani forum odobri upravljavec te strani, so izključno informativne narave. ADD ne prevzema nobene odgovornosti, da so te informacije popolne, vsebinsko pravilne in ažurne.

Informacije, katerih objave na strani forum ne odobri upravljavec te strani, se presojajo izključno v povezavi s Pravili te strani. ADD ne prevzema nobene odgovornosti, da so te informacije popolne, vsebinsko pravilne in ažurne.

ADD pod nobenim pogojem ne prevzema nobene odgovornosti, da bodo ponujene storitve delovale varno, neprekinjeno, brez napak ali brez izgube podatkov.

ADD ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli poškodbe uporabnikove opreme, s katero dostopa do te strani.

ADD ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli izgube uporabnikovih podatkov na njegovi opremi, ki bi nastale zaradi dostopa do strani ESEF.si.

ADD ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z objavljenimi povezavami do tujih storitev in strani.